Stembureautraining.nl is een zeer complete leeroplossing voor het online instrueren van uw stembureauleden. De goede beoordeling door gemeenten en slagingspercentages van deelnemers bewijzen keer op keer de kwaliteit en succes van onze online training. Ruim 150 gemeenten, groot en klein, maken al gebruik van Stembureautraining.nl.


Uitnodigen en deelnemen

Het uitnodigen van uw leden voor deelname aan de training is simpel. Met een Excel-bestand kunt u uw leden importeren in uw eigen Stembureautraining.nl-omgeving. Maakt uw gemeente gebruik van het verkiezingsondersteunende softwarepakket Elektor? Dan kunt u uw leden vanuit Elektor bij uw Stembureautraining.nl-omgeving aanmelden.

Uw leden ontvangen per e-mail een uitnodiging met een unieke link om deel te nemen aan de online training. Het moment van uitnodigen (en eventueel herinneren) bepaalt u zelf. De e-mail template teksten voor de uitnodigingsmail en herinneringsmail aan deelnemers kunt u gemakkelijk zelf aanpassen.

Deelnemers kunnen op één of meerdere momenten naar keuze, de training doorlopen op een smartphone, tablet, laptop of PC. De voortgang wordt tussentijds opgeslagen.


Volwaardige lesstof

De training behandelt per fase van de verkiezingsdag (voorbereiding, stemming en telling) de onderwerpen die relevant zijn voor uw stembureauleden. Zij krijgen hierdoor inzicht in hun taken en verantwoordelijkheden en nemen kennis van hoe de regels moeten worden toegepast. De inhoud van onze training is gemaakt in samenspraak met gemeenten en voorzien van een ruime hoeveelheid begeleidende afbeeldingen, video's en interactieve elementen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de leeromgeving van Stembureautraining.nl goed aansluit op de praktijk en deelnemers voldoende uitdaging biedt.

U kunt per functiegroep (voorzitter, lid, teller) eenvoudig bepalen welke delen van de training worden aangeboden. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de stemmentellers alleen de pagina's van het hoofdstuk 'telling' aanbieden of de voorzitters voorzien van extra informatie die alleen voor hen zichtbaar is.

Voor gemeenten die gebruik maken van de CRAFT-telmethode of centrale stemopneming is op aanvraag aanvullende leerstof beschikbaar.


Proces-verbaal invuloefening

Aan het eind van een verkiezingsdag dient de voorzitter van een stembureau een proces-verbaal op te maken van de zitting. De proces-verbaal invuloefening van Stembureautraining.nl maakt het mogelijk om voorzitters te laten oefenen op het invullen van een proces-verbaal. Voorzitters worden hierdoor beter voorbereid op hun taak.

U heeft bovendien de mogelijkheid om te controleren hoe het digitale proces-verbaal formulier is ingevuld en welke onderdelen als lastig worden ervaren.


Flexibel en aanpasbaar

De leerstof van Stembureautraining.nl is een praktijkgericht curriculum dat u direct kunt inzetten. Mocht u desondanks de inhoud willen aanpassen, bijvoorbeeld om gemeente-specifieke informatie toe te voegen, dan kunt u dit gemakkelijk zelf doen via de gebruiksvriendelijke editor.

  • Tekst(opmaak) bewerken
  • Vragen en antwoordmogelijkheden toevoegen/bewerken
  • Afbeeldingen toevoegen
  • YouTube en Vimeo video's toevoegen

Bovendien kunt u uw eigen logo, achtergrondafbeelding en kleuren toepassen zodat de leeromgeving aansluit bij de huisstijl van uw gemeente en vertrouwd voelt voor uw deelnemers.


Testen van kennis

De ruime hoeveelheid oefenvragen maken het mogelijk om deelnemers gedurende de training te testen. Het wel/niet stellen van vragen en het wel/niet kunnen doorgaan naar de volgende pagina bij het opgeven van een foutief antwoord, kunt u eventueel per functiegroep (voorzitter, lid, teller) instellen. Daarmee kunt u ervoor zorgen dat iedere functiegroep op een eigen manier wordt getest op de kennis die u van ze verwacht.

Naast het stellen van vragen tijdens het doorlopen van de leerstof heeft u ook de mogelijkheid om een examen en herexamen af te nemen. De slagingsdrempel kunt u per functiegroep instellen.

Als gevolg van het succesvol afronden van de training kunt u uw deelnemer een deelnamecertificaat laten downloaden.

Gemeenten die gebruik maken van het verkiezingsondersteunende softwarepakket Elektor kunnen de deelnamescore van deelnemers gemakkelijk overhalen naar Elektor.


Grip op de voortgang

Het dashboard geeft u real-time inzicht in de voortgang van uw deelnemers. U ziet direct hoeveel deelnemers nog niet zijn gestart, reeds begonnen zijn en de e-learning hebben afgerond. Daarnaast heeft u per functiegroep (voorzitter, lid, teller) zicht op het slagingspercentage en welke vragen veelvuldig foutief worden beantwoord. Hierdoor bent u altijd volledig op de hoogte en kunt u al voor de verkiezingsdag eventuele knelpunten signaleren en daarop inspelen.


Algemeen inzetbare leeroplossing

Stembureautraining.nl is gemaakt met het e-learning platform van TSA Group Delft bv, het moederbedrijf van TSA Verkiezingen. De vele mogelijkheden van dit platform op het gebied van huisstijl, inhoud en toetsing maakt het geschikt voor uiteenlopende opleidingsbehoeften. Met de krachtige en gebruiksvriendelijke editor kunt u gemakkelijk zelf e-learnings maken. Indien gewenst kunnen wij ook in samenwerking met uw gemeente een maatwerk training ontwikkelen die perfect aansluit op uw wensen.